0572 - 360252 h.botterhuis@kpnmail.nl

Osteopathie

Wat is Osteopathie?

Osteopathie is een behandeling die zich niet alleen richt op het bewegingsapparaat, maar op het hele lichaam. Naast de ‘bewegende delen’ die bij een fysiotherapeut aan de beurt komen, kijkt de osteopathie ook naar het orgaansysteem en de schedel. Deze systemen beïnvloeden elkaar namelijk continu. De relatie tussen deze systemen is voor de osteopaat van groot belang.

Het doel van osteopathie is om de oorzaak van de klachten te achterhalen. De behandeling stimuleert de natuurlijke herstelmogelijkheden van het lichaam. Dit gebeurt door het herstel van de optimale en functionele beweeglijkheid van alle weefsels.
Kortom: de osteopathie kijkt naar het functioneren en de samenhang van het totale lichaam.

Extra informatie
De grondbeginselen van de osteopathie komen van A.T. Still. Hij is de grondlegger van de osteopathie. Zijn uitgangspunt is dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn achter het functioneren van het menselijk lichaam. Dit geldt voor de stofwisseling, de bloedvaten en het zenuwsysteem.

Alles in het lichaam beweegt, van spieren tot bloedvaten, van ingewanden tot botten. De wetenschap uit de anatomie is de basis om dit te begrijpen. Embryologie is een belangrijk onderdeel van de anatomie. Bij embryologie gaat het over de basis van de vorming van de anatomische structuren. Een belangrijk onderdeel van de embryologie is weer de ontogenese. Daar wordt de samenhang in het ontstaan van de verschillende weefselstructuren en hun onderlinge interactie beschreven.

Uit jarenlange studie door Frank de Bakker komt naar voren dat de evolutiebiologie en paleontologie van groot belang zijn om deze samenhang te begrijpen. Frank de Bakker heeft de kennis uit al deze wetenschappen als basis genomen voor zijn ‘Geïntegreerde technieken’. Ik ben van begin af aan enorm geïnspireerd door deze manier van denken. Daarom ben ik in 2000 aan de opleiding geïntegreerde technieken begonnen. Na het afronden van deze opleiding ben ik in 2001 volgens deze methode gaan werken.

 

 

Toepassingen

De osteopaat kan onder andere uitkomst bieden bij de volgende klachten.

Chronische klachten

Whiplash

RSI

Chronische knie- en enkelklachten

Chronische vermoeidheidsklachten

Schouder- en elleboogklachten

Polsklachten

Babies en Kinderen

Huilbaby’s

Baby’s met refluxklachten

Voorkeurshoudingen

Darmkrampjes

Kinderen met groei- en ontwikkelingsstoornissen

Hyperactieve of onrustige kinderen

Hoofd

Hoofdpijnklachten

Migraine

Kaakklachten

Terugkerende bijholte- en oorontstekingen

Concentratieproblemen

Spieren en Pezen

Nek-, rug- en bekkenklachten

Pijnlijke en/of stramme spieren/gewrichten

Sportblessures

Liesblessures

Heupklachten

Hielspoor

Buik

Prikkelbaar darmsydroom

Obstipatie

Maagklachten

Verklevingen door littekenweefsel of endometriosis

Menstruatieklachten

Bekkenbodemproblemen

Geïntegreerde Technieken

Ik werk sinds 2001 met geïntegreerde technieken volgens Frank de Bakker. Deze therapie kan ik onder andere gebruiken om bij kinderen een leer- en gedragsstoornis te behandelen. Ik werk daarvoor samen met BSM de Jong therapie. Link BSM Lochem

Behandelwijze

De behandelingen zijn gericht op het oplossen van bewegingsbeperkingen. Door deze bewegingswinst kan het lichaam herstellen. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam kan zijn werk weer gaan doen. Het lichaam heeft hier tijd voor nodig, dus een volgende sessie zal een aantal weken of maanden later zijn. Je zult op korte termijn merken dat je klachten verminderen. .

Door reuma wordt ik beperkt in mijn bewegingen en heb ik regelmatig pijn.
Na een behandeling kan ik beter functioneren, omdat blokkades worden verholpen.
Ik heb dan veel minder pijn. Met de adviezen erbij geven de behandelingen me ook rust.
Een behandeling en de uitleg die Harry erbij geeft, geven me weer vertrouwen in mijn lijf.
Door de osteopathie blijf ik op de been, kan ik lopen, fietsen en zelfs een beetje dansen.

Anette

Ik ben bij Harry gekomen met rug- en knieklachten. Hij behandelde mij met osteopathie. Na dit traject voelde alles weer soepel en is de pijn een stuk minder. Op eigen verzoek kom ik af en toe langs om de boel soepel te houden. Harry is super attent naar zijn patiënten en laat je niet vaker terugkomen dan nodig is. Ik raad een bezoek aan iedereen aan.

Carla

Harry heeft mij geweldig geholpen. Ik had al heel lang knieklachten. Na een aantal osteopathie behandelingen is de pijn weg. Ik kan weer normaal lopen en zelfs pijnvrij sporten. Als je langdurige klachten hebt, moet je echt bij Harry zijn.

Jan

Heeft u een vraag?

 

 

Contactgegevens

 

0572 360 252

h.botterhuis@kpnmail.nl

Weidelaan 148

8103 ET, Raalte

Maak een Afspraak

 

 

Privacy Statement   –   Copyright © 2020   –  Disclaimer