0572 - 360252 h.botterhuis@kpnmail.nl

Acupunctuur

Wat is Acupunctuur?

 

Evenwicht
Het basisprincipe van acupunctuur is de circulatie van levensenergie (Qi). Deze stroomt via meridianen door ons lichaam. Qi bestaat uit twee tegengestelde krachten: ‘Yin’ en ‘Yang’. Het is belangrijk dat zij harmonieus samenwerken. Onze gevoelens, gedachten en conditie zijn het resultaat van deze samenwerking. Er zijn veel factoren die het evenwicht kunnen verstoren. Je voedingspatroon of levensstijl, maar ook stress zorgt voor disbalans.

Energiebalans herstellen
Acupunctuur zorgt ervoor dat het evenwicht wordt hersteld. Met kleine naaldjes wordt op de juiste plekken in je lichaam de pijn verlicht en de energiebalans hersteld. Lichaam en geest worden weer een eenheid. En misschien nog wel belangrijker: op den duur voorkom je er zelfs ziektes mee.

Toepassingen

Acupunctuur is een uitkomst voor veel klachten. De behandeling helpt tegen hoofdpijn, hooikoorts, menstruatieklachten, lage rugpijn en vermoeidheid. En dat is nog lang niet alles, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kunnen vijftig soorten aandoeningen succesvol met acupunctuur behandeld worden.  Daarnaast kan acupunctuur bij sommige klachten een ondersteunende rol bieden.

 

 

Spanning

 

 

lees meer

Acupunctuur kan je enorm helpen bij het verminderen van spanning. We kijken tijdens de intake naar de oorzaken van je spanning. Daarna worden de energieblokkades met acupunctuur opgeheven en word je bewuster van wat je voelt. Dit kan je helpen bij het omgaan met de oorzaken van spanning.

Hoofdpijn / Migraine

Vermoeidheid

Burn-Out

Stress

 

 

Pijn

 

 

lees meer

Pijn kost energie. Je raakt sneller vermoeid en je weerstand kan verminderen. Je levensenergie kan niet goed doorstromen. Hier kan acupunctuur bij helpen. Acupunctuur bestrijdt de pijn bij migraine en hoofdpijn en heeft daarnaast invloed op de oorzaak. Bij chronische aandoeningen als reuma, artrose en fibromyalgie kan acupunctuur een gunstig effect hebben. Acupunctuur kan ook zinvol zijn bij (pre)menstruele klachten.

Spierpijn

Gewrichtspijn

Menstruatie verlichting

Maag en Darm klachten

 

 

Allergie

 

 

lees meer

Hooikoorts is een van de allergieën die het meest voorkomt. Acupunctuur kan de klachten verminderen en je weerbaarder tegen pollen maken. Acupunctuur biedt ook verlichting bij mensen die allergisch zijn voor huisstof(mijt) of dieren.

Hooikoorts

Huisstof, Huisstofmijt

Dieren

Voedsel

 

 

Vermoeidheid

 

 

lees meer

Vermoeidheid kan verschillende oorzaken hebben. Een verstoring in de energieproducerende organen, lichamelijke of mentale overbelasting of spanning. Daarnaast kunnen chronische ziekten als reuma, fibromyalgie, Parkinson en multiple sclerose leiden tot vermoeidheid. Acupunctuur kan helpen bij de bestrijding van vermoeidheid. Ook is het mogelijk om met acupunctuur de bijwerkingen van chemokuren of bestralingen te beperken.

Slaapstoornissen

Overgangsklachten

Chemokuren en bestraling

Stress

 

 

Huidaandoeningen

 

 

lees meer

Huidproblemen kunnen veel oorzaken hebben. De huid kan verzwakt zijn en daardoor erg ontstekingsgevoelig. Als de oppervlakkige lagen van de huid ruw zijn, kunnen bacteriën en schimmels zich nestelen en voor huidinfecties zorgen. Via de huid worden afvalstoffen uitgescheiden. Als dat er teveel zijn, kan dit leiden tot eczeem of huidirritatie. Daarnaast spelen erfelijkheid of genetische factoren een grote rol bij het ontstaan van eczeem. Ook je voedingspatroon, algehele conditie en mentale gesteldheid zijn van invloed op eczeem. Kortom er zijn nogal wat oorzaken die tot eczeem kunnen leiden.
Acupunctuur of Chinese kruiden zijn een uitstekend middel om de algemene conditie van je huid te verbeteren. Zo maak je de huid minder gevoelig voor infecties. Daarnaast geef ik voedingsadviezen en advies over je levensstijl. Bij constitutioneel eczeem vormen acupunctuur en kruiden de basis voor de behandeling. Dit kan in combinatie met de zalven en geneesmiddelen die je huisarts of specialist voorschrijft. Ik raad aan om daar niet mee te stoppen. Als de behandeling aanslaat, overleggen we samen met de behandelde arts of de medicatie omlaag kan.

Eczeem

Acne

Koortslip

Gordelroos

 

 

 

 

 

lees meer

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) somt een groot aantal toepassingen op waarbij accupunctuur succesvol is. Al deze toepassingen zijn getest in klinisch onderzoek. Download hier het complete WHO-overzicht acupunctuur.

Bekijk meer Acupunctuur toepassingen op de website van de NVA

Behandelwijze

 

De juiste vragen
Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. Ik besteed hier veel tijd en aandacht aan. De meeste patiënten kunnen duidelijk aangeven wat hun klachten zijn. Maar tijdens een gesprek komt er nog meer informatie naar voren. Daarnaast onderzoek ik de tong en pols op meerdere plekken. Hier haal ik essentiële informatie uit over de kwaliteit van de energie in de organen. Als ik het nodig acht voer ik een aanvullend bewegings- of buikonderzoek uit.

De eerste afspraak
Als je voor het eerst bij me komt bespreken we veel meer dan alleen je klachten. Ik wil inzicht krijgen in je eetpatroon, eetlust, stoelgang, slaappatroon en de mate waarin je transpireert. Daarnaast stel ik vragen over je dagindeling, je werkzaamheden, je humeur en je geestelijke gesteldheid. Bij vrouwen kan de maandelijks cyclus van belang zijn. Al deze zaken zijn voor mij belangrijke input voor een analyse van je energiebalans. Als ik alles uitvoerig heb geanalyseerd, volgt een diagnose. Hier stem ik de behandeling op af. Het eerste consult bestaat uit het onderzoek en de eerste behandeling.

De behandeling
De behandeling met acupunctuur zorgt ervoor dat de energiehuishouding weer in balans komt. De meridianen zijn de banen waarlangs de levensenergie circuleert. Door dunne naalden op bepaalde punten te zetten op de meridianen, wordt de energiestroom beïnvloed.

Ik ben met acupunctuur behandeld vanwege hooikoortsklachten, dat heeft goed gewerkt. Door in januari  één behandeling te nemen ben ik het hele seizoen klachtenvrij. Harry heeft me ook met acupunctuur behandeld voor hoofdpijn en spanningsklachten aan de linkerkant van mijn lichaam . Allebei de klachten zijn enorm afgenomen.

Jose

Beste bezoeker,

Deze site is volledig vernieuwd. Ik ben op zoek naar feedback en ervaringen van patiënten die ik op de site mag plaatsen. Je kunt daarin aangeven wat je klachten waren, hoe je de behandeling vond, en of het resultaat voldoende was. Je mag je tekst mailen naar h.botterhuis@kpnmail.nl. Je helpt me er enorm mee!

Met vriendelijke groet,

Harry Botterhuis

Door reuma wordt ik beperkt in mijn bewegingen en heb ik regelmatig pijn.
Na een behandeling kan ik beter functioneren, omdat blokkades worden verholpen.
Ik heb dan veel minder pijn. Met de adviezen erbij geven de behandelingen me ook rust.
Een behandeling en de uitleg die Harry erbij geeft, geven me weer vertrouwen in mijn lijf.
Door de osteopathie blijf ik op de been, kan ik lopen, fietsen en zelfs een beetje dansen. Anette

Heeft u een vraag?

Contactgegevens

0572 360 252

h.botterhuis@kpnmail.nl

Weidelaan 148

8103 ET, Raalte

Maak een Afspraak

Privacy Statement   –   Copyright © 2020   –  Disclaimer