0572 - 360252 h.botterhuis@kpnmail.nl

Massage

Massage Technieken

 

 

Shiatsu

 

 

lees meer

Shiatsu is een krachtige massage die, net als acupunctuur, een veelgebruikte geneeswijze is in veel Aziatische landen. Shiatsu helpt tegen veel klachten. De massage bevordert je vitaliteit, verlicht je vermoeidheid en stimuleert je zelfherstellende vermogen. Door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam, wordt de doorstroming van de levensenergie (Qi) bevordert.

Er zijn verschillende stijlen van Shiatsu. Een aantal leraren heeft hun eigen specialisatie ontwikkeld. Een belangrijke grondlegger is Namikoshi. Zijn stijl is vooral gericht op fysieke symptomen en het corrigeren van fysieke onbalans. Een bekendere stijl is de klassieke Shiatsu waarin vooral met de klassieke meridianen wordt gewerkt. Een andere belangrijke stroming is de Zen-Shiatsu van Masunaga-sensei. Hier worden technieken uit de traditionele Japanse massage gecombineerd met de traditionele Chinese geneeswijze en Westerse kennis van psychologie.

Rugpijn

Verminderde mobiliteit

Spijsverteringproblemen

Verschijnselen van astma

Sportblessures

 

 

Ontspanning

 

 

lees meer

Last van stress, hoofdpijn, chronische vermoeidheid, een stijve nek, een zere rug of slaapproblemen? Dan is een ontspanningsmassage een uitkomst! Deze behandeling maakt de spieren, pezen en gewrichten soepeler en verbetert de bloedsomloop van de spieren en de huid. Daarnaast stimuleert een ontspanningsmassage de afvoer van lymfevocht, waardoor afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Kortom: een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk enorm helpen bij het streven naar een goede gezondheid. Af en toe een massage werkt ook preventief.

Spieren

Hoofdpijn

Chronische vermoeidheid

Slaapproblemen

Stijve nek en rug

 

 

Sportmassage

 

 

lees meer

Het belangrijkste doel van een sportmassage is om de fysieke gesteldheid van iemand te verbeteren. Daarnaast is een sportmassage geschikt om blessures te voorkomen of om te zorgen dat ze niet terugkeren. De sportmassage is gericht op spieren die zwaar belast worden of zelfs overbelast zijn. Een sportmassage maakt de spieren los en zorgt voor betere sportprestaties. De sportmasseur kan je ook adviseren over de juiste manier van bewegen. Een sportmassage is absoluut niet alleen voor topsporters. Ook als recreant is een sportmassage zeer de moeite waard.

Spierpijn

Blessures

Herstel

Preventie

Overbelasting

 

 

Cupping

 

 

lees meer

Bij cupping plaats ik glazen bollen op je huid. De lucht in deze bollen wordt met vuur verwarmd.  Als de lucht warm is, plaats ik de bol op je huid. Door de afkoeling van de lucht, trekt de bol een vacuüm. Daardoor wordt er een sterke prikkel aan de huid gegeven.

Cupping lost een stagnatie van ‘Chi’ op. Bij Chi-stagnatie heb je last van stekende pijn in een gewricht of een spier. Cupping is zeer effectief bij acute klachten door kou.

Lidtekenverklevingen

Spierpijn ten gevolge van kou

Frozen Shoulder

Artrose

 

 

Triggerpoint

 

 

lees meer

Bij een triggerpointbehandeling ga ik op zoek naar de pijnlijke plekken in je spieren of pezen. Ik behandel deze plekken met diepe massagetechnieken. Door het aanpakken van specifieke plekken kan een hele spiergroep of een deel van de spier-peesketting in één keer ontspannen.
De gevoelige triggerpoints zitten vaak al langer in je lichaam. Doordat tijdens de triggerpointbehandeling juist deze punten worden aangepakt, is het effect langduriger dan bij een klassieke massage.

Chronische Spierpijn

Uitstralende Pijn

Schouder- Nekklachten

Artrose

 

 

Bindweefsel

 

 

lees meer

Een bindweefselmassage richt zich op het behandelen van de huidzones. Dit zijn zones die via reflexen invloed hebben op andere delen van het lichaam. Deze zones ontstaan al vroeg tijdens de embryonale ontwikkeling als de segmenten ontstaan. Uit deze segmenten ontstaan: de wervelkolom, delen van de huid, het zenuwstelsel, de organen, het spierstelsel en het skelet. Al deze delen blijven met elkaar in verbinding staan. Als het embryo na 12 weken gevormd is, zijn de segmenten nog te herkennen aan de segmentatie van de wervelkolom en de indeling van de huidzones.
Behandeling van de huidzones heeft dus veel invloed op andere lichaamsdelen. De behandeling helpt klachten aan spieren en gewrichten te verminderen en verbetert het effect van andere behandelingen.
Bij een bindweefselmassage onderzoek ik de beweeglijkheid van de verschillend huidlagen. Als die niet optimaal is, kan dat voor klachten aan spieren en gewrichten zorgen. Een beperkte beweeglijkheid van huidlagen kan er ook voor zorgen dat sommige behandelingen of pijnstillers niet aanslaan.

Spierklachten

Menstruatiepijn

Migraine

Ischias

Heeft u een vraag?

 

 

Contactgegevens

 

0572 360 252

h.botterhuis@kpnmail.nl

Weidelaan 148

8103 ET, Raalte

Maak een Afspraak

 

 

Privacy Statement   –   Copyright © 2020   –  Disclaimer